500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
1+1 Ev Dekorasyonu Fikirler

1+1 Ev Dekorasyonu Fikirler

1+1 Ev Dekorasyonu Fikirler

1+1 ev dekorasyonu gittikçe kalabalıklaşan şehir hayatında önemli bir ihtiyaç haline geliyor. Konaklama ihtiyacını ergonomik yöntemler ile karşılayan 1+1 daireler, stüdyo daire olarak da anılabilir. Özellikle tek başına ya da 2 kişi yaşayanlar tarafından tercih edilen bu daireden uygun maliyetli olmaları sebebiyle ilgi gördüklerini söyleyebiliriz.

1+1 evde yaşamak pek çok kişi için eğlenceli bir fikir gibi gözükse de eşyalarınızın sığmayacağını düşünmek endişe yaratabilir. Özellikle daha önce daha büyük bir evde yaşadıysanız yeterince ferah bir ortam olmayacağından kaygılanmanız normal olabilir. Ancak uygun yöntemler ile dizayn ettiğiniz 1+1 daireniz yeterince alana sahip olan, ferah bir ev haline gelebilecektir.

1+1 Ev Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

1+1 olarak adlandırılan bu evlerde temel amaç alanı olduğundan daha büyük gösterilmesi. 1+1 dairelerde kullanım alanı kısıtlı. Bu durum her mobilyanın özenle seçilmesi gerektiğini gösteriyor.

Küçük daireleri dekore etmek yeni şeyleri dekore etmekten daha zor olabilir. Mobilya seçerken titiz davranmalısınız. Aksi takdirde gerekli eşyaları koyacak yer bulamayabilir veya çok dar bir alan yaratabilirsiniz.

1+1 ev dekorasyonunda az eşya ile farklı işlevleri karşılamaya odaklanmalısınız. Alanları estetik hale getirmek için kullandığınız dekoratif ürünlerin işlevsel özelliklere sahip olmasını sağlamalısınız.

1+1 Ev Dekorasyon Örnekleri

1+1 ev dizaynında dikkat etmeniz gereken etkenler hakkında kafa karışıklığı yaşıyorsanız örnekleri inceleyebilirsiniz. Özellikle bu konuda deneyimli olmayanların yaşadığı kafa karışıklığı tamamen normal sayılabilir. İnceleyeceğiniz örnekler ve alacağınız tüyolar sayesinde küçük alanlar bile ferah ve keyifli hale gelebilir.

Aydınlık Bir Alan Yaratmaya Özen Gösterin

1+1 evler yeterince küçük alanlar oldukları için alanın aydınlık olması çok önemlidir. Aydınlık alanlar daha ferah ve geniş bir görüntüye sahip olduğundan bu duruma optik illüzyon adı diyebiliriz.

Daireniz ne kadar aydınlıksa, o kadar geniş gözükür. Daha aydınlık bir daire yaratmak için pencere önlerini boş bırakmalısınız. Pencere önlerini doldurmanız gerekiyorsa ışık bloke etini minimum düzeyde tutacak mobilyalar tercih etmelisiniz. Gün ışığını engelleyecek büyük bir dolap yerine arkası açık bir çalışma masasını pencere önüne yerleştirmek alanın daha aydınlık gözükmesini sağlar.

Mobilyalarda Kontrast ve Açık Tonları Tercih Edin

Yeterince küçük olan alanları koyu tonlar ile tamamen boğmak mantıklı bir eylem olmayabilir. Ferah bir ortam yaratmak özellikle 1+1 için çok önemlidir. Alanın daha geniş gözükmesini sağlayacak en önemli etkenlerden biri kontrast ve açık tonların kullanılması olduğunu unutmamalısınız.

Duvarları açık renkli boyayabilir ve mobilyaları duvar rengini kontrastı olan tonlarda tercih edebilirsiniz. Bu sayede küçük alanlar bile çok daha geniş bir görüntüye ulaşabilir.

Minimalist Mobilyalardan Yana Seçim Yapın

Minimalizmin ana ilkelerinden biri daha az eşya kullanmak olduğunu unutmamalısınız. Özellikle büyük bir evde yaşıyorsanız ve küçük bir eve taşınmaya karar verdiyseniz kullandığınız pek çok eşyanın herhangi bir işlevi olmadığını fark edebilirsiniz. 1+1 dizaynında minimalist mobilyalardan yana seçim yapmalı ve yalnızca ihtiyaç duyduğunuz parçaları evinizde tutmalısınız.

Estetik, sade, işlevsel ve gösterişten uzak mobilyalar evinize etkileyici bir ambiyans katabilir. Örneğin büyük ve çok parçalı bir televizyon ünitesi işlevsel olmadığı gibi zaten küçük olan alanın daha da küçük gözükmesine yol açabilir. Bunun yerine düz ve kompakt bir televizyon ünitesine yönelmeniz daha doğru kabul edilebilir.

Çok Fonksiyonlu Mobilyalar Kullanın

1+1 evlerde alan yeterince küçük olduğu için kullanılacak mobilyaların birden fazla fonksiyona sahip olması avantaj kabul edilebilir. Her metrekarenin önemli olduğu 1+1 evlerde sandıklı koltuklar ya da puflar, duvara katlanır masalar, duvara katlanır yataklar veya yataklı koltuklar tercih edilebilir. Bu sayede depolama alanlarınızı arttırabilir ve mobilyaların bazılarını kullanmadığınız süre boyunca kaldırabilirsiniz. Bu durum dağınık ve düzensiz görüntünün de önüne geçebilir.

Mobilyalar ile Yaşam Alanlarını Ayırın

1+1 evler genellikle Amerikan mutfağa sahip olabilir. Bu durum mutfak ve salon arasında çizgi çekmenin önemini ortaya çıkarıyor.

Mutfak ile salonu birbirinden ayırmak için mobilya kullanabilirsiniz. Bunun için geniş bir kitaplık kullanmak ideal olabilir. Mutfak tezgahını sırtı dönük bir şekilde yerleştirilen koltuk ve hemen arkasında bulunan kitaplık iki alanın birbirinden ayrı gözükmesini sağlayabilir.

Dolayısıyla bu temel önerilerde gördüğünüz gibi 1+1 ev dekorasyonu için izleyebileceğiniz birden fazla yöntem bulunuyor.  Bu yöntemler alanını doğru bir şekilde kullanmanızı sağlarken yaşam alanlarınızın daha konforlu hale gelmesine de etki gösteriyor.