500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
Bohem Dekorasyon Nedir? Nasıl Uygulanır?

Bohem Dekorasyon Nedir? Nasıl Uygulanır?

Bohem Dekorasyon Nedir? Nasıl Uygulanır?

Çingene ve göçebe kültürünün özgür ruhlu ve renkli tarzından esinlenerek ortaya çıkan bohem dekorasyon, ilk kez 19. yüzyılda Paris şehrinde ortaya çıkan akımın dekorasyona yansıyan halidir diyebiliriz. Modern dekorasyona ek olarak, farklı alanlarda kullanılan bohem standart moda anlayışına, dekorasyon ilkelerine ya da herhangi bir kurala bağlı kalmaması en önemli özelliğidir. Kişisel zevklere, yaşanmışlığın ve emeğin izlerine, konfora odaklı bir akım olan bohem dekorasyonda renkler özgürce kullanılmakta ve sıcak ve davetkar parçalar tercih edilerek çarpıcı bir görünüm ortaya çıkıyor.

Bohem Nedir ve Ev Dekorasyonuna Nasıl Yansıtılır?

Renkli bir stil ile karakterize edilen, sanatsal ve etnik bir dekorasyon türü olan bohem dekorasyon Boho adıyla da anılabilir. Özgür bir tarzı anlatan bu hem kalabalık, canlı ve kalıplara girmeyen bir yaşam stili isteyenlerin tercihidir demek yanlış olmaz.

Bohem tarzı ev dekorasyonuna yansıtırken herhangi bir düzen, kural ya da uyum aramak hatalı olabilir. Çünkü Bohem tarz için farklı dokular, zıt ve canlı renkler, farklı formdaki tasarımlar bir araya getiriliyor.

Bu hem tarzın ev dekorasyonunda en çok görüldüğü parçalar tekstil ürünleri. Kırlentler, yastıklar, nevresim takımları, koltuk döşemeleri, halılar, masa örtüleri ya da perdeler gibi tekstil ürünleri dekorasyon stilini yansıtma konusunda başarılı oluyor!

Bohem Ev Dekorasyonunda Hangi Renk ve Desenler Kullanılır?

Bohem tarzın en önemli özelliği sahip olduğu renk cümbüşü. Dekorasyon yapılırken birçok renk aynı anda kullanılıyor. Bunun yanı sıra tek rengin ağırlıkta olduğu tasarım stilleri de bohem dekorasyon için tercih edilebilirsiniz.

Buraya dikkat; Bohem tarzı en iyi anlatan renkler kontrast ve mat, canlı, parlak ve zıt renkleri. Bohem tarz özgürlüğü vurgulayan bir stil olduğu için her rengin kullanımına imkanı tanıyor.

Bohem ev dekorasyonunda kullanılan desenlerin arasında ise geometrik şekil ve formlar bulunuyor. Bunun yanı sıra doğal baskılarda bohem tarz için vazgeçilmezdir diyebiliriz. Çiçekli desenler, örgü ürünler ve çizgili desenler bohem ev dekorasyonunda sık sık kullanılıyor.

Bohem ev dekorasyonu için duvar renklerinde sıcak toprak tonlarını ve nötr renkleri tercih edebilirsiniz. Bohem tarz için en ideal olan bu renkler alanın karışık renklerine rağmen daha ferah bir görüntüye sahip olmasına yardımcı oluyor.

Bohem Ev Dekorasyonu Fikirleri

Bohem dekorasyona sahip evler rahat ve konforlu olmalarıyla öne çıkıyor. Dekorasyon anlayışı herkes için farklıdır ancak işlevsellik ön planda olmalıdır destek hatalı olmaz. Bohem ev dekorasyonu işlevsel bir alan yarattığı için tercih ediliyor. Bohem ev dekorasyonu ile tasarlanan alan hem ruhunuzu yansıtacak kadar renkli ve özgür hem de tamamen konforlu. Bohem ev dekorasyonu canlı ve enerji dolu alanlar yaratmayı başarıyor.

Bohem Ev Dekorasyonunda Hangi Malzemeler Kullanılır?

Özgür ve konforlu bir dekorasyon olan bohem doğal malzemeleri sık sık yer verilen bir dekorasyon türü. Hasır ve ahşap bohem ev dekorasyonu için en çok tercih edilen malzemeler arasında yer alıyor. Doğallıktan beslenen bir tarz olan bohem, ahşap ve hasır ürünler ile tamamlanıyor.

Mobilya, aksesuar ve tekstil ürünlerinde sıklıkla göze çarpan hasır kullanımı sıcak ve samimi bir ortam yaratıyor. Bunun yanı sıra ortamda kullanılacak ahşap mobilya, obje veya aksesuarlar da dekorasyonun tamamlanmasına da yardımcı oluyor.

Yer Minderleri ile Etnik Bir Hava Yakalayın

Hem konforlu hem de eğlenceli bir görüntü yaratan yer minderleri bohem dekorasyon için vazgeçilmez parçalardan. Pahalı koltuk takımlarına, gösterişli kanepeleri ya da yeterince rahat olmayan berjerlere konforlu bir alternatif olan yer minderleri renkli ve etnik desenlere sahip farklı versiyonlar ile tasarlanıyor. El işi kılıflar ile kaplı, birbirinden farklı dokular ile üretilen yer minderleri salon, balkon veya oturma odası gibi pek çok mekanda kullanılabilirsiniz.

Bohem Dekorasyonda Bitkilerin Kullanımı

Bohem dekorasyon denildiğinde göz önüne getirilmesi gereken en önemli parçaların arasında bitkiler. Tek bir saksı bitkisinden ziyade birden fazla büyüklü küçüklü bitkinin bir araya getirildiği bir köşe yaratmak bohem dekorasyon için eşsiz bir öneri olabilir. Kaktüs, sukulent veya iri yapraklı yeşil bitkiler bohem tarz için en uyumlu seçenekler arasında. Bunun yanı sıra aydınlatma esnasında dikkat etmeniz gereken bazı etkenler var. Beyaz ve büyük ışıklardan ziyade daha loş bir görüntü yaratacak mumlar fenerler tercih edilmeli. Alanın kendine ait bir enerjisi olmasını sağlayan mum ve fenerler de ortama ve bohem tarza kolaylıkla uyum sağlayarak çok daha otantik görünüm oluşturmanıza destek olacaklar.