500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
En Güzel Yılbaşı Menüsü Yemekleri

En Güzel Yılbaşı Menüsü Yemekleri

En Güzel Yılbaşı Menüsü Yemekleri

Yılbaşı menüsü ile süslenen yılbaşı sofraları yılın en kıymetli sofralarından birisi. Ev sahipleri tarafından özenle hazırlanan yılbaşı yemekleri ile  süslenen yılbaşı sofraları, sevdiklerinizi bir araya getiriyor. Koca bir yılı geride bırakırken güzel hisleri bir araya toplamak ve yeni yılı heyecanlı bir şekilde karşılamanızı sağlayan yılbaşı sofraları renkli ve çekici olmalı. Yılbaşı sofralarının ilgi görmesini sağlayan en önemli parçası ise menü. Lezzetli yemekler, çorbalar, salatalar, mezeler ve tatlılar ile donatacağınız yılbaşı sofranız misafirlerinizden tam puan almalı.

Hindili Yılbaşı Menüleri

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindi, her yıl sofralarda yerini alır. Klasik hindi yemeklerinden sıkıldıysanız yılbaşı için tercih edebileceğiniz farklı hindi tarifleri bulunuyor.

Hindi Dolması

Sofranızın en özel yemeklerinden biri olmaya aday olan hindi dolması, içerisindeki iç pilav ile oldukça zengin bir yemek. Misafirlerinizden övgü almanızı sağlayacak olan hindi dolması, lezzetiyle herkesi büyülüyor.

Hindi Sote

Doyurucu ve besleyici olan hindi, sote olarak hazırlanabilir. Özellikle yılbaşı yemeği için ayırabileceğiniz vakit kısaysa hindi sote iyi bir seçenek olabilir. Renkli biberler ile süsleyeceğiniz ve kısa süre içerisinde hazırlayacağınız hindi sote, lezzetli ve sağlıklı bir yılbaşı yemeği yapmanızı sağlayabilir.

Portakal ve Biberiyeli Hindi Rosto

Eski yılı geride bırakıp yeni yılı karşılarken kuracağınız sofra yeni yıl için dilediğiniz dilekler kadar keyifli ve lezzetli olmalı. Yılbaşı sofranızı süsleyecek lezzetlerden biri olan portakal ve biberiyeli hindi rosto aromatik lezzeti ve estetik görüntüsüyle sofranıza renk katıyor.

Kırmızı Etli Yılbaşı Menüleri

Hindi pek çok kişi için yılbaşı menüleri içerisinde yer alsa da herkese hitap eden bir lezzet olmayabilir. Doyurucu, besleyici, zengin ve lezzetli bir yılbaşı menüsü oluşturmak için tercihiniz kırmızı etten yana da olabilir. Kırmızı etli yılbaşı menülerini taçlandıracak tarifler arasında pek çok tarif bulunuyor.

Taç Pirzola

Patlıcan püresiyle hazırlanan ve et severlerin kalbini fethetmeyi başaran taç pirzola, yeni yıl menünüzde damakları şenlendiriyor. Lezzet dolu sofralar kurmak için tercih edebileceğiniz taç pirzola, et seven herkesin favorisi olmaya aday.

Sebzeli Kuzu Pirzola

Yeni yıl sofranızda geleneksel tatlardan vazgeçmek istemiyorsanız sebzeli kuzu pirzola hazırlayabilirsiniz. Kekik ve tereyağının mükemmel birleşimiyle pirzolanın bir seviye üste çıkmasını sağlayan sebzeli kuzu pirzola, hem sebze hem de et yemek isteyenlerin tercihi.

Zeytin Marineli Kuzu Pirzola

Farklı bir marinasyon işlemiyle hazırlanan zeytin marineli kuzu pirzola, kuzu eti ve siyah zeytinin birleşimi. Kuzu pirzolayı farklı bir tarifle sunmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz bu yöntem, oldukça lezzetli bir et yemeği hazırlamanızı sağlıyor.

Tavuklu Yılbaşı Menüleri

Klasikten vazgeçmek istemeyen ve risk almaktan korkanların tercihi olan tavuklu yılbaşı menüleri, hem damaklara hem de göze hitap edecek farklı seçeneklere sahip.

Tavuk Sarma

Tavuk yediden yetmişe pek çok kişinin severek tükettiği bir et ürünü. Yeni yıl sofralarınızda da yer almayı başaracak olan tavuk ile hazırlayabileceğiniz lezzetlerden biri tavuk sarma. Davet sofralarının vazgeçilmezi olan tavuk sarma, tavuk eti ve iç harcın birleşmesiyle hazırlanıyor.

Tereyağlı Tavuk

Tavuk yemeklerinin vazgeçilmezi ve en güzel hallerinden biri olan tereyağlı tavuk, sofraya geldiği an bütün gözleri üzerine çekiyor. Baharatlı bir tereyağı karışımı ile hazırlanan ve lavaşı ile servis edilen tereyağlı tavuk güveç kaplarında hazırlanıyor.

Otantik bir görüntü yaratmak için tereyağlı tavuğu piştiği güveçte servis edebilirsiniz. Böylelikle hem başarılı bir sunum hem de lezzetli bir deneyim yaratabilirsiniz!

Yılbaşı Sofralarının Sevilen Atıştırmalıkları

En az dışarıda yediğiniz atıştırmalıklar kadar yoğun ilgi görecek lezzetleri evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Yeni yıl sofranıza renk katacak, hem pratik hem de lezzetli atıştırmalıklar arasında;

·       Ispanaklı graten,

·       Mac and cheese topları,

·       Tapas,

·       Paçanga böreği,

·       Mercimek köftesi,

·       Alman usulü patates salatası,

·       Peynirli patates topları gibi pek çok alternatif bulunuyor.

Yılbaşında Sofralarına Renk Katacak Mezeler

Türk mutfağında meze önemli bir yere sahip. Osmanlı da dahil olmak üzere bugüne dek ülkemiz topraklarına egemenlik yapmış milletlerin mutfaklarından miras kalan mezeler halen hazırlanır ve severek tüketilir. Yılbaşı menüsü için hazırlayabileceğiniz ve masanıza renk katacak mezeler arasında;

·       Fava,

·       Humus,

·       Muhammara,

·       Kabak çiçeği dolması,

·       Deniz görüntüsü salatası,

·       Lakerda,

·       Acılı ezme,

·       Çerkez tavuğu gibi lezzetler yer alıyor.