500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
Etkileyici Özel Taşlar Neler? Doğal Taşların Özellikleri

Etkileyici Özel Taşlar Neler? Doğal Taşların Özellikleri

Etkileyici Özel Taşlar Neler? Doğal Taşların Özellikleri

Özel taşlar titreşim ve frekanslara sahip oldukları için vücutta bazı etkilere yol açıyor. Taşların özelliği hakkında bilimsel bir kesinlik olmasa da kullanıcıların büyük bir çoğunluğu etkileri gördüğünü dile getiriyor.

Akik Taşı

M.Ö. 4. yüzyıla kadar uzanan köklü tarihi ile akik taşı, tarihin en eski yıllarından beri kullanılıyor. Farklı renk ve desenler ile doğal bir mineral olan akik taşı, dayanıklı ve estetik açıdan dikkat çekici. Kullanıcısına güç ve cesaret verdiği düşünülen akik taşı, stresi azaltma ve düşünceleri netleştirme gibi etkiler de yaratıyor.

Bileklik, küpe, yüzük ya da süs eşyası olarak kullanılabilecek akik taşı negatif enerjilerden korur. Bunun yanı sıra;

·       Stresi azaltma,

·       Güçlü bir enerji verme,

·       İletişim becerilerini arttırma,

·       Bağışıklık sistemini güçlendirme,

·       Özgüveni arttırma konusunda da etkili.

Akumarin Taşı

Akıl sağlığını korumak ve duyguları dengelemek konusunda etkili olduğu düşünülen akuamarin taşı sakin bir enerji veriyor. Özellikle denizde ya da denize yakın yerlere seyahat edeceklerin kullanmaları önerilen akuamarin, kişileri koruyor ve mutluluk getirdiğine inanılıyor.

Çiftlerin yaşadıkları problemleri aşmaları, mutlu bir birliktelik sürdürmeleri ve ilişkilerinin uzun ömürlü olması içinde kullanabilecekleri akuamarin taşı bileklik ya da kolye gibi farklı versiyonları ile üretiliyor. Mavinin farklı tonlarında bir taş olan akuamarin, Brezilya başta olmak üzere Mozambik, Pakistan ev Mijerya gibi birçok yerde bulunuyor. İçerisinde bulunan demir sebebiyle mavi renge sahip olan akuamarin, görüntüsü itibariyle deniz ve okyanus ile özdeşleştiriliyor.

Amazonit Taşı

İsmini Amazon Nehri’nden alan amazonit taşı şekli ve yapısı ile nehri andırıyor. Su rengi tonlarında bir taş olan amazonit, Brezilya’nın Minas Gerais kentinde bulunuyor. Kadın savaşçılar ile bağlantılı bir taş olan amazonit, M.Ö. 10. yüzyıldan beri kullanılıyor.

Parlak yeşil ve mavi tonlarda bir taş olan amazonitin eski Mısırlılar tarafından da kullanıldığı düşünülüyor. Kullanan kişiye umut ve inanç getirdiğine inanılan amazonit, dinginlik vermek ve sakinleştirmek gibi etkiler de sunuyor.

Ametist Taşı

Kendine özgü mor tonu ile dikkat çekici bir taş olan ametist, son dönemin en popüler doğal taşlarından birisi. Açık leylak, parlak mor ya da açık lavanta gibi farklı tonlarda bulunabilen ametist, günümüzde takılarda en çok kullanılan doğal taşların arasında yer alıyor.

Rusya, Sibirya, Uruguay, Hindistan’da ve ülkemizde Çanakkale, Ordu, Balıkesir ve Giresun gibi şehirlerde bulunan ametist, iç kısmı parlak kristaller ile dolu bir taş. Stresi ve kaygıyı azaltan ametist, bağımlılıklarla mücadele konusunda da etkili. Duygusal dalgalanmaları yatıştıran ve dengeleyici bir etkiye sahip olduğu düşünülen ametist takı olarak ya da evde süs eşyası olarak kullanılabilir.

Ametrin Taşı

Ametist ve sitrin taşlarının birleşmesinden oluşan ametrin, tedavi amaçlı kullanılan bir taş. İçerisinde mor ve sarının farklı tonlarını bulunduran ametrin, hastalıkların altında yatan sebepleri ortaya çıkartmak amacı ile kullanılıyor.

Zihni sakinleştirmek, stres ile mücadele etmek ve yaratıcılığı geliştirmek için tercih edilen ametrin taşı meditasyon içinde kullanılır. Kullanan kişinin 6. hissini kuvvetlendirdiğine ve çakrasını açtığına inanılıyor.

Kehribar Taşı

İçeriğinde oksijen, hidrojen, karbon ve süksinik asit molekülleri olan kehribarın sabit bir formülü bulunmaz. Çoğunlukla sarı, kahve ve turuncu tonlarında bulunur. Sicilya, Lübnan, Baltık Denizi, Kanada ve Atlantik gibi farklı yerlerde bulunuyor.

Bağışıklık sistemini güçlendiren kehribar taşı, mide ve bağırsak enzimlerinin düzenlemesine de yardımcı. Özellikle bebeklerde meydana gelen gaz ve kolik sancılarının azalmasına da yardımcı olabiliyor. Her yaştan kullanıcının ilgisini çeken kehribar, ağrı kesici özellikler taşıyor. Sakinleşmeye ve uykuya dalmaya da katkı sunabiliyor.

Doğal Taşlar Nasıl Kullanılmalı?

Bazı inanışlara göre doğal taşların negatif enerjiyi emici özelliğe sahip olduğu düşünülüyor. Uzun yıllardır var olan ve doğada kendiliğinden bulunan doğal taşlar günümüzde moda sektörünün önemli parçalarından bir haline gelmiş durumda. Üzerinizdeki olumsuz etkiyi ortadan kaldırması, daha sakin ve dinç hissetmeniz ya da çalışmalarınızda verimi arttırması için doğal taşları aksesuar olarak kullanabilirsiniz. Bileklik, kolye ya da küpe gibi versiyonlar ile hazırlanan doğal taş aksesuarlar, size iyi gelen özel taşların her zaman sizinle olmasını sağlayabilir. Bunun yanı sıra özel taşlar evde dekorasyon olarak da kullanılabilir. Evin çeşitli noktalarına yerleştirebileceğiniz doğal taşlar evde manevi temizlik sağlarken, ortamın havasını değiştirerek pozitif enerji sunabiliyor.