500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
Ev İçin Saksı Çiçekleri Neler?

Ev İçin Saksı Çiçekleri Neler?

Ev İçin Saksı Çiçekleri Neler?

Ev için saksı çiçekleri evde yaşayanların ruh hallerine olumlu etki yaratırken, dekorasyonunda da daha etkili olmasını sağlıyor. Bitkiler insanların konsantrasyon eksikliği yaşamalarını da engelliyor. Havayı temizleyen ve daha fazla oksijen alma imkanı yaratan bitkiler, saksılarında estetik bir görüntü yaratıyor.

Barış Çiçeği

Spathiphyllum ailesinde yer alan barış ya da yelken çiçeği yeşil yaprakları ve yelken formundaki beyaz çiçekleri ile bulunduğu ortama zarif bir görüntü katıyor. Özellikle salon ve oturma odalarında kullanılan barış çiçeğinin bakımı için direkt gün ışığına maruz kalmaması gerekiyor. Sonbahar ve ilkbahar aylarında çiçek açan barış çiçeğini kurudukça sulamak gerekiyor.

Orkide

Özel gün çiçeği olarak da değerlendirilen orkide en sevilen salon çiçeklerinden birisi. Beyaz, mor ya da pembe gibi farklı renklerde olan orkide, mekanlara ferah bir hava katıyor. Güneşi sevmeyen orkidenin loş ortamlarda konumlandırılması gerekiyor. Sulama için dinlenmiş ve oda sıcaklığında su kullanılmalıdır. Haftada 1 ya da 2 kez sulama yaparak, sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayabilirsiniz.

Guzmanya

Bromeliaceaea ailesinde bulunan guzmanya, yaz aylarında kırmızı bir çiçek açıyor. Evinize renk katacak bir seçenek olan guzmanya, ısıya çok duyarlı. Sağlıklı bir şekilde büyümek için çok sıcak ya da çok soğuk ortamlarda bulunmamalı. Işık alan, ortalama bir sıcaklığa sahip olan ortamlarda konumlandırmalı, toprağı kuruduğunda sulamalısınız.

Monstera

Ana vatanı Güney Meksika olan monstera, geniş yaprakları ile dikkat çeken bir ev çiçeği. Araceae ailesinde yer alan monstera deve tabanı olarak da biliniyor. Bakımı en kolay çiçeklerden biri olan monsterayı bol güneş alacak şekilde konumlandırmalısınız. Az ve sık sulama yapmalısınız. Çok fazla sulama yapmak bitkinin kökleri için zararlı olabilir.

Yuka

Ağaç formunda bir bitki olan yuka, kalın ve büyük gövdesi ile gösterişli. Özellikle geniş mekanlarda tercih ediliyor. Geniş ve şık bir saksı ile iç mekanlara estetik bir görüntü katıyor.

Yuka uzun süre susuzluğa dayanabilir. Bu sebeple haftada 1 kez sulamanız yeterlidir. Güneşi çok seven bu bitkinin sağlıkla büyümesi için pencereye yakın bir köşeye yerleştirmeniz gerekiyor.

Sukulent

Sukulent kaktüs ailesinde yer alıyor. Kurak iklim bitkilerinden biri olan olan sukulent, zorlu hava koşullarında bile sağlıkla büyüyor. Sukulent suyu çok sevmeyen bir bitki olduğu için haftada 1-2 kez yalnızca 1-2 yemek kaşığı su yeterli.

Difenbahya

Geçmiş yıllardan beri evlerde kendine yer bulmayı başaran difenbahya, büyük salon çiçeklerinden birisi. Tropikal bir bitki olan difenbahya süs bitkisi olarak yetiştiriliyor. Uzun, gösterişli ve iri yapraklara sahip bir çiçek olan difenbahya her iklimde kolaylıkla yetişiyor.

Difenbahya çiçeği için herhangi bir toprak kullanabilirsiniz. Evin aydınlık olan bir yerine yerleştirmelisiniz. Güneşin çiçeğe filtreli olarak vurmasını sağlamalısınız. İdeal difenbahya bakımı için kurumadan sulamamalısınız.

Evde Çiçek Bakarken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Evde çiçek bakmayı seviyorsanız ancak buna rağmen aldığınız her bitki kısa süre içerisinde soluyorsa, çiçek bakımında bazı hatalar yapıyor olabilirsiniz. Çiçek bakımı kolay gözükse de dikkat edilmesi gereken birçok detay bulunur. Çiçek bakımında;

·       Çiçeğin nem seviyesinin yaşaması için uygun olduğundan emin olun: Eğer bitkiniz nemsiz kalırsa solar ve ölebilir. Bunu engellemek için saksının dibine çakıl yerleştirebilir veya saksıyı su dolu bir çanağın içerisine yerleştirebilirsiniz.

·       Sulama miktarına dikkat edin: Bitkinize ihtiyaç duyduğundan az ya da çok su vermek kurumasına ya da çürümesine yol açabilir. Sulama konusunda dengeyi bulmak için bitkinizi tanımaya özen göstermelisiniz. Bunun için taş ve drenaj ürünlerinden yardım alabilirsiniz. Sulama aralarında toprağın kurumasına da izin vermelisiniz. Bu durum çiçeğin ömrünü uzatır.

·       Çiçeğin gün ışığı aldığından emin olun: Bitkiyi yaşatan iki temel faktör su ve gün ışığı. Bu sebeple çiçekler gün ışığı alan bir yerde durmalı. Fakat bu noktada da çiçeğinizin ihtiyaç duyduğu ışık hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Örneğin bazı çiçekler direkt gün ışığında olmayı severken, bazı çiçekler direkt gün ışığına koyulduklarında yaprakları kararmaya başlayabilir. Çiçeğinizi yerleştirirken bu etkenlere dikkat etmelisiniz.

Ev için saksı çiçekleri bakımı esnasında bu ve bunun gibi dikkat edilmesi gereken çok sayıda etken bulunuyor. Eğer çiçeğinizin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, hakkında yeterince bilgi sahibi olmaya ve ihtiyaçlarını karşılamaya özen göstermelisiniz.