500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
Gua Sha Masajı Nedir? Nasıl Yapılır?

Gua Sha Masajı Nedir? Nasıl Yapılır?

Gua Sha Masajı Nedir? Nasıl Yapılır?

Doğal bir terapi olarak nitelendirilen gua sha masajı kan dolaşımını iyileştirmek için cilde uygulanıyor. Kendine ait farklı bir şekile sahip olan masaj aletiyle yapılan bu masaj, doğal ve alternatif terapi yöntemi. Tarihin en eski zamanlarında, Çin'de kullanılan bir şifa tekniği olarak değerlendirilen gua sha masajı kronik ağrı gibi sorunlara çözüm sunmayı hedefliyor. Sağlık için benzersiz bir yaklaşım olduğu düşünülüyor.

Gua Sha Masajı Nedir?

Özel bir alet ile yapılan gua sha masajı yüz bölgesinde kan dolaşımının hızlanmasını sağlıyor. Gua sha masajı cilt hücrelerini iletilen besin ve oksijen miktarını arttırıyor. Hücrelerin yenilenmesini sağlayarak, daha sağlıklı bir cilt görüntüsü meydana getiriyor. Yüz hatlarının belirginleşmesi amacı ile de yapılıyor.

Gua Sha Masajı Ne İşe Yarar?

Gua sha masajı son yıllarda cilt bakım ürünlerinin vazgeçilmezi haline gelmiş olsa da köklü bir geçmişe sahip. Düzenli ve doğru yapılan gua sha masajı cilt yapınızın daha sağlıklı hale gelmesine etkili.

Ametist, yeşim ve pembe kuvars taşlarından üretilen bu masaj aletine gua sha adı veriliyor. Yüz şekline uygun bir kesime sahip olan masaj aleti, cilde düşük baskı ile uygulanmalı. Bu sayede kasları gevşiyor.

Gua sha masajı yüze doğru uygulandığı takdirde kan dolaşımını hızlandırarak cildin daha sağlıklı gözükmesinde etkili oluyor. Yüzde oluşan şişliklerin giderilmesinde de etkilidir diyebiliriz. Yaş ilerlemesi sebebiyle meydana gelen sarkma gibi sorunların ortadan kalkmasını da sağlayabilir. Yüzde oluşan çizgilerin minimize edilmesine de destek sunabiliyor.

Gua Sha Nasıl Yapılır?

Düzenli olarak ve uygun yöntemler ile uygulandığı taktirde kısa süre içerisinde etkili sonuçlar alabileceğiniz gua sha masajı düşük baskı ile gerçekleşmeli. Yüz hatlarının belirginleşmesi ve istenmeyen yaşlılık belirtilerinin giderilmesi konusunda etkili olan gua sha masajı, cilt bakım rutinine dahil edilebilir.

Gua sha masajı yapmak için doğal taşlar ile üretilen bu masaj aletine sahip olmalısınız. Bunun yanı sıra masaj aletinin kullanımını kolaylaştırmak için soğuk sıkım yağlar, masaj yağları veya doğal yağlar kullanılmalı.

Gua sha masajı masaj aletini düz tutmalı, ardından çene altından kulak memesine kadar çekmelisiniz. Daha sonra kulak memesinden çene altına kadar kaldırmadan hareketi tekrarlamalısınız. Masaj esnasında deriyi gergin tutmalısınız. Uygulamayı alın, burun kenarları, çene hattı ve yanaklar olacak şekilde bütün yüze yapmalısınız. Elmacık kemiklerine de uygulama yapmaya özen göstermelisiniz. Gua sha masajını saç çizginize kadar devam ettirmelisiniz.

Gua sha masajı yaparken kullanılacak yağların besleyici özelliğe sahip olması gerekiyor. Masaj aleti aracılığıyla kullandığınız yağlar daha etkili hale gelir ve cildinizin derinlerine nüfuz edebilir. Bunun için cilt tipinizi bilmeniz ve cildinizin ihtiyaçlarına uygun bir ürün seçmeniz önemli.

Gua Sha Masajında Hangi Yağlar Kullanılabilir?

Gua sha masajı yaparken cildinize doğal yağlar kullanabileceğiniz gibi cilt bakım rutininiz için tercih ettiğiniz serum veya kremleri kullanamaya da devam edebilirsiniz. Farklı amaçlar için üretilen serum ve kremler kuru, yağlı karma gibi çeşitli cilt tipleri için uygun bir kullanım sunar. Kullanılmaları ile birlikte cilt bariyerini onarır ve cildin daha sağlıkl olmasını sağlayabiliyor.

Özellikle cilt bakım serumları likit formda oldukları için gua sha masajının daha kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Eğer herhangi bir serum veya yağ kullanmadan gua sha masajı yaparsanız masaj aletinin sertliği ve yüzünüzün kuru olması sebebiyle oluşan gerilim can acıtıcı olabilir. Gua sha masajı yaparken düşük baskı uygulamayı ve masajı narin hareketlerle gerçekleştirmelisiniz.

Gua Sha Masajının Etkileri Ne Zaman Görülür?

Yüz hatlarının belirginleşmesinden, gözenek görüntüsünün minimize edilmesine kadar pek çok faydası olan gua sha masajı, cilt bakım rutinlerinde önemli bir etki yaratıyor. Bu masajı yapmaya başlayan kişilerin aklına ise etkilerinde zaman göreceklerine dair sorular geliyor.

Cildin kalitesini arttırmayı amaçlayan gua sha masajının etkileri ilk masajdan itibaren görülebilir. Ancak gözle görülür etkiler için uzun vadede kullanılması gerekiyor. 3 ay boyunca düzenli gua sha masajı yaparsanız, gözle görülür bir etki elde etmeye başlarsınız.

Farklı amaçlar doğrultusunda gerçekleşen ve cilt bariyerine olumlu etki yaratan gua sha masajı günde bir kez yapabilirsiniz. Pek çok kişi bu masajı gece rutinlerine dahil etse de makyaj öncesi uygulanması da mümkün. Makyaj öncesi yapılan gua sha masajı makyajın ciltte daha uzun süre kalmasını ve cildin canlı bir ifadeye sahip olmasına imkan verebilir.