500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
İskandinav Dekorasyon Nasıl Yapılır?

İskandinav Dekorasyon Nasıl Yapılır?

İskandinav Dekorasyon Nasıl Yapılır?

Ahşap materyallerin ve yumuşak renklerin ön planda olduğu, sadelik ve işlevselliği aynı anda ortaya koyan İskandinav dekorasyon yaşam alanlarınızın hayal ettiğiniz gibi olmasını sağlıyor. Sıcak ve minimal parçalardan oluşan İskandinav dekorasyon, zamansız bir şıklık yaratıyor. Ufak dokunuşlar ile elde edilecek bir ev düzeni olan İskandinav dekorasyon, genellikle pastel renk skalasında seçilen parçalar ile gerçekleşiyor.

İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu Nasıl Olur?

Norveç halkı tarafından ortaya çıkartılan İskandinav tarz sadeliğin ilk planda tutulduğu dekorasyon stili. İskandinav dekorasyon stilinde kullanılan öğeler az ve özdür. Birden fazla işleve sahip aletler ve uzun ömürlü mobilyalar İskandinav dekorasyon için ideal parçalar. Bu tarzın vazgeçilmez renkleri arasında siyah ve gri tonları bulunuyor. Ayrıca İskandinav tarzda açık tonlar ile de küçük alanların daha ferah gözükmesi sağlanabilir.

İskandinav Tarzı Dekorasyon Nedir?

Sadeliğin ön planda olduğu ve kişinin kendini rahat hissetmesini sağlayan dekorasyon stili İskandinav dekorasyonu. Büyük tablolar, geniş mobilyalar ve uzun yapraklı bitkiler ile sadeliğin ön planda olduğu ancak gösterişli alanlar yaratmaya imkan tanıyor.

İskandinav tarz için modernliğin bir simgesi olduğunu söylemek mümkün. Geometrik desenlerin, sarkıt lambaların ve bu tarzı benimseyerek tasarlanmış dekorasyon ürünlerinin bir araya getirildiği İskandinav dekorasyon yaşam alanlarının daha ferah bir görüntüye sahip olmasını sağlıyor.

İskandinav Tarzı Mobilyalar Nasıl Olmalıdır?

Bir alanın dekorasyonunu belirleyen en önemli etkenlerin arasında mobilyalar bulunur. İskandinav dekorasyon tarzı için de mobilyalar önemlidir.

İşlevsellik ve konforu ilk planda tutan İskandinav dekorasyon tarzında kullanılan mobilyaların tamamının birden fazla işlevi olması gerekiyor. Baza olarak kullanılabilen yataklar, çekyat olabilen koltuklar, açılabilen masalar gibi birden fazla işlevi olan parçalar arasından yapılacak tercih evin daha boyutlu olmasını sağlayabiliyor.

İskandinav dekorasyon için kullanılan mobilyaların büyük bir çoğunluğu birden fazla işleve sahip oldukları için boyut olarak da klasik mobilyalardan daha büyük. Büyük olmalarına rağmen açık tonlarda seçiliyor olmaları alanın daralmasına yol açmıyor. Aksine büyük mobilyalar ile ferah ortamlar yaratmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Gri ve bej İskandinav tarz için en çok tercih edilen renk tonları. Bunun yanı sıra koyu renkli mobilyalar ile de İskandinav tarz yaratmak mümkün.

İskandinav Tarz İçin Kullanılan Dekorasyon Ürünleri Nelerdir?

İskandinav dekorasyon toplu ve düzenli bir görüntü yaratıyor. Bu durumun en önemli sebebi İskandinav tarzıyla dekore edilen evlerde sade tasarımlara sahip ürünler kullanılması. Geniş alan kaplamayan ayna ve tablolar İskandinav tarzı ile oldukça uyumlu. Ayrıca koltukların üzerinde bulunan battaniye ve yastıklar hem yer kaplamaz hem de evde sıcak bir atmosfer yaratıyor.

İskandinav Tarzda Aydınlatma Ürünlerinin Kullanımı

Minimal olarak da değerlendirilebilecek işlevsel ve konforlu ürünlerin bir araya getirildiği İskandinav tarz için en önemli parçalardan biri aydınlatma ürünleri. Genellikle sarkıt lambalar ile tamamlanmış bir görüntü oluşturulan İskandinav dekorasyon zincir ve halatlar kullanılarak üretilen aydınlatma ürünlerine de yer veriyor. Hem modern hem de sade bir görüntü yaratmak için kullanılan aydınlatma ürünleri ahşap mobilyalar ile bir araya getirilebilir. Eve daha sıcak bir hava katacak olan ayaklı abajurlar da İskandinav tarz için tercih edilebilecek aydınlatma ürünleri arasında sayılıyor.

İskandinav Tarzı Dekorasyonun Temel Özellikleri

İskandinav dekorasyonda kullanılan renkler, objeler ve mobilyalar birbirleriyle uyumlu olmalı! Dekorasyon yapılırken belirli bir düzen içerisinde olması önemli. İskandinav tarz için tercih edilen mobilyaların tamamının sade olmasına dikkat etmelisiniz. Doğrudan bu tarza uygun üretilmiş mobilyalar bulamazsanız bu durumda sade ve minimalist modelleri tercih edebilirsiniz.

Halı ve perdelerde seçilecek kumaşlar genellikle hareketten uzak soft kumaşlar olmalı. Sade desenlere yer veren bu kumaşlar masa ve sehpa gibi diğer parçalarla uyumlu bir görüntü yaratmaya yardımcı olur.

Şık ve doğal malzemeler ile üretilen masa, sehpa ve kitaplık gibi parçalar İskandinav tarz için idealdir diyebiliriz. İskandinav dekorasyon için en çok tercih edilen dekoratif ürünlerin arasında çiçekler ve bitkiler de bulunuyor. Sade görüntünün taçlanmasına yardımcı olan çiçekler, İskandinav tarzı başarılı bir şekilde bütünleştiriyor. İskandinav tarz karmaşa ve dağınık görüntüden uzak oluyor. Dağınık ve kirli bir görüntü İskandinav tarzını yansıtmıyor. Bu durum, hayatının daha düzenli ve temiz olmasını isteyenlerin İskandinav tarzı seçmelerini sağlıyor. Az eşya ile şık bir görüntü yaratan bu dekorasyon, istenmeyen dağınıklıkları ortadan kaldırabilir.