500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
Mobilya Sabitleme Nasıl Yapılır?

Mobilya Sabitleme Nasıl Yapılır?

Mobilya Sabitleme Nasıl Yapılır?

Mobilya sabitleme mobilyaların düşme riskini engellemek ve deprem gibi doğal afetlere karşı koruma sağlamak adına önemli. Evlerin olmazsa olmazları, yaşamı kolaylaştıran mobilyalar farklı amaçlar için üretiliyor ve kullanılıyor. Genellikle büyük boyutlara sahip olan mobilyalar duvara sabitle indikleri takdirde daha güvenli bir kullanım sunuyor.

Bütün Mobilyaların Sabitlenmesini Gerekir mi?

Odanın tarzı ile uyumlu, işlevsel bir kullanım sunan mobilyalar yaşamı daha kolay hale getirirken evlerim dekoratif açıdan etkileyici bir görüntüye sahip olmasına da yardımcı oluyor. İçerisinde genellikle eşyalar yerleştirilen ya da farklı amaçlar doğrultusunda kullanılan mobilyalar birden fazla seçenek ile üretiliyor.

Mobilya olarak değerlendirilen bu ürünler kendi içerisinde farklı seçeneklere ayrılıyor. Düşme riski olan, sabitlenmediği takdirde güvensiz bir kullanım yaratan bütün mobilyaların sabitlenmesi önemli. Ancak daha ergonomik bir tasarıma sahip olan ve boyut olarak küçük mobilyaların sabitlenmesi gerekmiyor. Bu bakımdan sabitleme yaparken eşyalarınızın ayrımını göz önünde tutabilirsiniz.

Hangi Mobilyaların Sabitlenmesi Gerekir?

Büyük boy üretilen mobilyaların neredeyse tamamının sabitlenmesi gerekiyor. Özellikle deprem riskine karşı önemli bir koruma olan sabitleme, sarsıntı esnasında mobilyanın düşerek yolu kapanmasını engelleyebilir.

Büyük boy dolaplar, gardıroplar ve kitaplıklar mutlaka sabitlenmesi gereken mobilyalar arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra televizyonlar da sabitlenmesi gereken mobilyalar arasında bulunuyor. Hassas teknolojik aletler olan televizyonlar düşme ya da sarsılma gibi durumlarda bozulabilir. Televizyonların kullanım süresini uzatmak ve daha güvenli bir kullanım sağlamak için sabitlenmesi önemli.

Çeşitli eşyaların muhafaza edilmesini sağlayan raflar da sabitlenmesi gereken mobilyalar arasında. Bunun yanı sıra buzdolabı, ayna ve sert ve köşeli küçük eşyalarınızı da sabitlemelisiniz.

Mobilyaların Sabitlenmesi Neden Önemlidir?

Özellikle büyük çaptaki mobilyaların sabitlenmesi güvenlik açısından çok önemli. Mobilya sabitleme evdeki bütün bireyler için can güvenliği sağlar. Düşme riski olan ya da düştüğünde hasar görmesi muhtemel mobilyaların tamamı sabitlenerek güvenliğinizi sağlamalısınız.

Mobilya Sabitleme Esnasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Yaşam alanlarının daha güvenli hale gelmesini sağlayan mobilya sabitleme ürünler özelinde yapılması gereken bir işlem. Mobilya sabitleme için kullanılan ürünler temelde ortak olsalar da kullanım amaçlarına ve kullanıldıkları ürüne göre değişiklik göstermeleri muhtemel. Bir mobilyayı sabitlemeden önce özelliklerini ve sabitlenecek alan için uygun olup olmadığını göz önünde bulundurmanız öneriliyor.

Sabitleyeceğiniz Mobilyanın Ağırlığını Göz Önünde Bulundurun

Her mobilyanın ağırlığı farklıdır. Daha önce küçük çaptaki bir mobilyayı sabitlediyseniz ağır ve büyük mobilyaların da aynı yöntem ile sabitlenebileceğini düşünüyor olabilirsiniz. Bu durum kısmen doğrudur ancak sabitleme öncesi ağırlık hakkında bilgi sahibi olmak sabitleme esnasında problem yaşamayı engeller. Sabitleme yöntemini mobilya ağırlığına ve duvar malzemesine bağlı olarak değişmesi gerekiyor.

Duvar Malzemesinin Kontrolü

Duvarın hangi malzeme ile üretilmiş olduğu mobilya sabitleme işlemi öncesi dikkat edilmesi gereken etkenlerin başında yer alıyor. Eğer duvar çimento veya tuğla gibi sert bir malzemeyle yapıldıysa mobilya sabitleme için farklı yöntemler kullanılması gerekiyor.

Duvarın malzemesinin ne olduğunu bilmiyor ya da anlamıyorsanız bu konuda bir uzmana danışabilirsiniz. Duvar malzemesini bilmek, uygun mobilya sabitleme ürünlerini seçmek için önem taşıyor.

Uygun Araç ve Ekipmanları Temin Etmek

Eşyaları duvara sabitlemek için kullanılması gereken bazı ekipmanlar bulunuyor. Dübel, vida, matkap, sabitleme cihazı ve kilit gibi farklı malzemelerin tamamını işlem öncesi hazırlamalısınız. Bütün malzemelerin işlem öncesi hazır olması işleme esnasında vakit kaybetmenizi engelleyebilir.

Mobilyalar Nasıl Sabitlenir?

Mobilya sabitleme için öncelikle L aparata sahip olmalısınız. Aparat için uygun vidalar da sabitleme için kullanılıyor. Aparatı bir tarafı mobilyanın arkasına diğer tarafıysa duvara değecek şekilde konumlandırmalısınız. Mobilya sabitleme aparatları mobilya arkasını vida ile tutturmalısınız.

Mobilya sabitleme esnasında dikkat edilmesi gereken etkenler sabitlediğin ürünün özelliklerine göre değişiyor. Örneğin buzdolabını duvara sabitlemek için çelik tel ya da kablo, cıvata, dübel ve delik açma matkabı gibi malzemelere ihtiyaç duyarken televizyonun sabitlemek için televizyona özel olarak üretilmiş bir sabitleme aparatı edinmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra dikkat etmeniz gereken etkenler de mobilyaya bağlı olarak değişiyor. Küçük mobilyaları, aynaları ve rafları yüksek tutucu özellikle bantlar veya çiviler ile kolaylıkla sabitleyebilirsiniz. Ancak daha büyük ve ağır mobilyaların sabitlenmesi için özel ekipmanları kullanmalısınız.

Eşyalarınızın ağırlığına göre sabitleme seçenekleri arasında L profiller, vidalar, bantlar yer alır. Örneğin bir vazoyu sehpanın üzerine sabitlemek istiyorsanız çift taraflı yapışkanlı bant tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra dolap gibi büyük hacimde olan eşyalarınızın sabitlemesi için L profilleri duvara ve dolaba monte edebilirsiniz. Bu sayede düşme veya deprem gibi durumlar neticesinde sarsılmaların önüne geçerek daha güvenli bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz.