500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
Modern Ev Dekorasyonu İçin Fikirler

Modern Ev Dekorasyonu İçin Fikirler

Modern Ev Dekorasyonu İçin Fikirler

Modern ev dekorasyonu yaşam alanlarını daha konforlu hale getirmek isteyenlerin tercihi durumunda. Herkesin hayalinde etkileyici bir ev tasarımı yer alabilir. Hayallerinizdeki evde yaşamak gün içerisinde kendinizi çok daha mutlu hissetmeniz ve yaşam alanınızı ayrıcalıklı bir yere konumlandırmak açısından önemli. Bunu başarmak için de modern ev dekorasyonu uygulayabilirsiniz.

Modern bir salon tasarlamayı düşünenler her şeyi en ince ayrıntısına kadar dikkatli bir şekilde incelemeli. Ev dekorasyonu esnasında kafanıza takılan birden fazla soru olması normal kabul edilmeli. Dekorasyon öncesinde hangi tarzınız sizin için uygun olduğuna, yaşam alanlarınızın nasıl gözükmesini istediğinize ve bütçenize karar vermelisiniz. Bunlar oluştuktan sonra ise evinizi modern bir hale getirmek için aşağıda sıraladığımız fikirleri göz önünde tutabilirsiniz.

Duvar Dekorasyonu

Modern evin en önemli parçalarının arasında duvarlarda kullanılan dekoratif eşyalar yer alıyor. Fotoğrafları, resimleri ya da tabloları dekoratif olarak kullanabileceğiniz duvarlar evinizin daha etkileyici bir dekorasyona sahip olmasını sağlayabilir.

Duvarlarda kullanılan fotoğraf ve tablolar şık ve karakteristik bir atmosfer yaratmaya yardımcı olabilir. Duvar dekorasyonu denildiğinde pek çok kişinin hakkında salonlar geliyor olsa da modern bir ev dekorasyonu bütünlüğü içerir. Dolayısıyla yalnızca salon kısmının duvarlarında dekoratif ürünlere yer vermek ancak geride kalan kısımları yok saymak mantıklı olmayacaktır. Bu yüzden duvarlarınıza küçük veya büyük tablolar asmak, çizimlere yer vermek, lamba armatürleri kullanmak gibi detaylara yer verebilirsiniz.

Fotoğraflarınızı Dekorasyon Aracı Olarak Kullanın

Fotoğraflarınızı değerlendirmek ya da tablo hale getirerek evinize ahenk katmak için ev girişini ve koridorları fotoğraflarınız ile süsleyebilirsiniz. Bu sayede hem kendiniz görebilir, hem de evinize gelen misafirlere anılarınızı gösterebileceğiniz güzel bir sergileme alanı yaratabilirsiniz. Fotoğraflar ile süslenen duvarlar evin havasını ısıtacağı gibi kullandığınız fotoğraflar da özellikle modern tasarım veya pozlar içeriyorsa görünüme özel katkı sağlamaya yardımcı olacaktır.

Ev Dekorasyonunda Doğal Materyallerin Kullanımı

Son yılların en sevilen trendleri arasında doğallık bulunuyor. Doğallık için kullanılan parçaların arasında ise masif ahşap gibi doğal materyaller geliyor. Minderler ve perdeler için kullanılan keten kumaşlar, masif ahşap ile üretilmiş yemek masaları ve koltuk takımları gibi parçaları bir araya getirmek etkileyici bir görüntü yaratıyor.

Doğal materyalleri kullanmak sade ve şık bir salon dekorasyonu için başarılı bir çözümdür diyebiliriz. Bunun yanı sıra sağlık için zararsız olması ve uzun yıllar boyunca kullanılması da tercih edilmesiyle birlikte elde edilen avantajlar arasında sayılıyor.

Camla yap paslanmaz çelikten imal edilen, modern ve doğal tonlu salon mobilya takımları da dekoratif açıdan yeterli estetiği sunabilir. Yaşam alanlarınıza estetik dokunuş yapacak doğal materyalleri, bitkiler ile destekleyebilirsiniz.

Işıklandırmanın Önemi

Modern bir eve sahip olmak için dikkat edilmesi gereken etkenlerin arasında ışıklandırma geliyor. Işıklandırma iç mekanlar üzerinde başarılı bir etki yaratıyor. Duvardan neon ışıklar ile yazılmış ilham veren yazılar, tabloların arkasına saklanmış led ışıklar ya da doğal ışıklar yaşam alanlarının atmosferini tamamen değiştiriyor.

Işıklandırmanın önemi arasında perde kullanımı da geliyor. Daha az perde kullanmak ya da saydam perdeler tercih etmek alanın daha ferah gözükmesini sağlıyor.

Duvar Kağıtları ile Dekorasyonu Etkili Kılın

Duvar kağıtları uzun yıllardır tercih edilen dekorasyon ürünleri kabul ediliyor. İç tasarımın vazgeçilmez unsurlarından biri olan duvar kağıtları arasından yapılacak tercih esnasında ise alanın boyutunu dikkate almalısınız. Koyu renkli ve yoğun desenli duvar kağıtları mekanda daha küçük göstereceği için yalnızca büyük alanlarda kullanılabilir. Modern ve ferah bir görüntü yaratmak için düz ve açık renkli duvar kağıtları tercih etmelisiniz.

İşlevselliği Göz Ardı Etmeyin

Dekorasyon anlayışı herkes için farklı olsa da işlevsellik ortak bir kaygı kabul ediliyor. Ev dekorasyonu esnasında dikkat edilmesi gereken etkenlerin arasında ise işlevsellik en önemli noktaların başında yer alıyor.

Modern bir tarzda döşenen alanlarda eşyaları ulaşmak ve kullanmak kolaylık sağlamalıdır diyebiliriz.  İşlevi olmayan, yalnızca dekoratif olduğu için kullandığınız parçaları uzaklaştırmalısınız. Bunlar yerine birden fazla fonksiyonu olan mobilyalara yönelmelisiniz.

Boyutu çok büyük biblo ya da bitki gibi aksesuarlar yaşam alanlarınızı engellememeli. Özellikle küçük alanlarda dekoratif ürünlerin işlevselliği bozmadığından emin olmalısınız.

Nötr Renkler Kullanmak

Modern ev dekorasyonu için renkler çok önemli bir rol oynar. Modern, aydınlık ve ferah bir alan yaratmak istiyorsanız nötr renkler kullanmaya özen göstermelisiniz. Eğer geniş pencereli bir mekana sahipseniz doğal ışıktan fazlasıyla yararlanırsınız. Bu durum renk konusunda daha özgür olmanızı sağlayabilir. Ancak geniş pencerelerimiz yoksa alanı daha ferah göstermek için kullandığınız renklere dikkat etmelisiniz. Beyaz, kahverengi ve gri gibi açık tonları tercih etmek alanın daha ferah bir görüntüye sahip olmasını da sağlayabilir. Bu renkler odanın almadığı doğal ışığın artmasına da yardımcı olabilir. Alanın daha aydınlık gözükmesi mobilyalarınızın ve dekoratif ürünlerinizin de estetik açıdan daha başarılı bir görüntüye sahip olmasına destek sunabilir.