500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA
Sade Şık Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Sade Şık Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Sade Şık Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Sade şık salon dekorasyonu yaşam alanlarında minimalist tarzı benimsemek isteyenlerin dikkatini çekiyor. İnsanların en özel alanı olan evler, yaşantının büyük bir bölümünün geçtiği alan olduğundan tasarımına da dikkat etmek isteyebilirsiniz. Yaşam alanlarının en özen gösterilmesi gereken alanları arasında ise salonlar öne çıkıyor. Etkileyici salon dekorasyonu fikirleri sayesinde salonunuzu çok daha çarpıcı ve şık hale getirebilirsiniz.

Sade ve Şık Dekorasyon ile Yaşam Alanlarınızı Daha Etkili Hale Getirin

Konforlu mobilyalar ile yaşam kalitesini artırmak, sade ve şık bir dekorasyon ile alanda geçirilen vakti daha keyifli hale getirmek mümkün. Eğer evinizde ferah bir ortam sağlamak istiyorsanız kullandığınız mobilyaların ve dekoratif ürünlerin buna uygun olması gerekiyor. Sade mobilyalar, düz renkler ve şık duvar dekorasyonları bir alanın etkili bir görüntüye sahip olmasını sağlayabilir.

Şıklıkta Duvar Dekorasyonunun Önemi

Eğer bir salonun sade bir görüntüye sahip olmasını istiyorsanız dekoratif eşya kullanımını kısıtlamalısınız. Büyük biblolar ya da devasa saksı çiçekleri kullanmak alanın olduğundan küçük gözükmesine neden olabilir. Bu gibi problemleri engellemek ancak dekoratif açıdan etkili bir alan yaratmak için duvarlar kullanılabilir.

Geniş ve pürüzsüz bir alan olan duvarlar dekorasyon konusunda en önemli fırsatları sunar. Minimal mobilyalar ile dizayn ettiğiniz salonunuzun dekorasyonunu tamamlamak için büyük çerçeveler ve tablolar kullanabilirsiniz.

Duvarlarda taş ve metal geçişi kullanarak da etkili bir görüntü yaratabilirsiniz. Sade bir şıklık yaratmak isteyenlerin tercihi olan duvar dekorasyonlarını aydınlatma ile destekleyebilirsiniz.

Aydınlatma Kullanımı

Salon aile bireylerinin tamamının ortak kullandıkları bir alan kabul edilir. Dolayısıyla salonun aile bireylerinin tamamı için estetik ve işlevsel açıdan uygun olması gerekiyor. Hem gündüz hem de gece saatlerinde kullanılan salonun en önemli parçalarından biri aydınlatmadır diyebiliriz.

Aydınlatmanın temel amacı doğal ışık kaynakları kesildiğinde içeride vakit geçirmeyi mümkün hale getirmek. Ancak aydınlatma ürünleri dekorasyonda da çok etkili olabiliyor.

Duvara asacağınız büyük tabloların altına yerleştireceğiniz led ışıklar etkileyici bir görüntü yaratabilir. Bunun yanı sıra duvarlardan ya da yerlerden aydınlatma yapabilirsiniz. Sade ve şık salonların en sevilen aydınlatma ürünleri arasında ise abajurlar geliyor. Salonda bir koltuğun iki yanına yerleştirebileceğiniz abajurlar loş ışık vererek, salonun havasının tamamen değiştiriyor.

Renk Kullanımı

Salonda çok az mobilya kullanmanıza ve dekoratif eşya kullanımı konusunda çok dikkatli olmanıza rağmen istediğiniz şıklığı yakalayamıyor olmanızın bazı sebepleri bulunuyor. Bunların başında ise renkler konusunda doğru seçimleri yapmamanız geliyor.

Salonda şıklığı yaratan en önemli etkenlerden biri tek kullanmak ya da az renk geçişi yapmak olduğunu unutmamalısınız. Çok fazla renk geçişi olan bir salon yeterince şık bir görüntüye sahip olmayabilir. Daha az mobilya ve renk tonlaması şık bir ambiyans oluşturduğunu unutmamalısınız.

Mobilya ve Dekoratif Ürün Uyumu

Renk seçimi denildiğinde pek çok kişi yalnızca mobilyaları düşünse de bu durum doğru olmaz.  Mobilyaların renk seçimi elbette önemlidir ancak etkili bir görüntü için mobilyalar ve dekoratif ürünlerin birbiriyle uyumlu renklere sahip olması gerekir. Eğer koyu renk mobilyalar tercih ettiyseniz aksesuarlarda açık renkleri, açık renk mobilyaları tercih ettiyseniz koyu renk aksesuarları kullanmalısınız. Oluşturacağınız bu ikilem şık bir dekorasyon yaratmanızı sağlayabilir.

Kumaş Seçimi

Desenli kumaşlar kullanmak sade ve şık bir salon yaratmaya yardımcı olmayabilir. Bir süre sonra gözünüzü yormaya başlayacak desenli kumaşlar yerine düz ve kaliteli kumaşlar tercih edebilirsiniz. Şık bir alternatif olan düz kumaşlar, uzun yıllar boyunca kullanılabilecek kaliteli seçenekler arasından seçilmeli.

Mobilya Kullanımını Minimize Edin

Bir salonun yeterince şık gözükmemesinin en önemlisi sebebi olması gerekenden daha fazla mobilya kullanılması. Bunun yerine yalnızca gerekli olan mobilyaları tercih etmelisiniz.

Moda anlayışının değişmesiyle birlikte dekoratif olarak tercih edilen parçalar ve mobilya kullanımı da değişmeye başladı. Geçmiş yıllarda bir salonda ne kadar çok mobilya varsa salona o kadar zengin ve etkili gözüküyordu. Ancak bu durum günümüz için geçerliliğin korumuyor ve daha az mobilya ile dizayn edilen salonlar daha şık bir ambiyans sağlıyor.

Sade şık salon dekorasyonu için kullanacağınız mobilyaların işlevsel olması da önemli. Yan tarafında bardak ya da tabak koymak için kendinden bir alanı olan koltuklar ya da akıllı masa olarak değerlendirilen orta sehpalar tercih edebilirsiniz. Akıllı masa olarak adlandırılan ve gerektiğinde orta sehpa gerektiğinde yemek masası olarak kullanılan bu mobilyalar yemek masası takımına duyulan ihtiyacı ortadan kaldırabilir!