Yalıtım maddesi ile kaplanan, sıcak ve soğuk meşrubatların uzun süre ideal ısıda tüketilmesini sağlayan termos nasıl temizlenir termos kullanıcılarının tamamını ilgilendiren bir sorudur diyebiliriz. Sürdürülebilir yöntemlere duyulan ihtiyacın artması termos adı verilen ve genellikle bardak şeklinde üretilen bu kaplara duyulan ihtiyacı arttırıyor.
Evinizde demlediğiniz çay ya da kahve gibi sıcak ya da soğuk içecekler yanınızda taşımanızı sağlayan termoslar uzun ömürlü bir kullanım sunuyor. Bu sayede içeceklerinizi her zaman yanınızda taşıyarak hem çevreye zarar vermemiş hem de masraf yapmamış olursunuz. Termos kullanımınızı daha verimli hale getirmek için düzenli olarak temizliğini yapmalısınız.
Günlük yaşamda veya doğadayken her zaman içeceğinizi ideal ısıda tutmak için termos kullanabilirsiniz. Termoslar yapıları gereğince uzun ömürlü kullanım sunsalar da belirli aralıklarla temizlik yapılması gerekiyor.
Her zaman büyük bir popülerlik yakalamış olan ve köklü bir geçmişe sahip olan Stanley marka termoslar ömür boyu kullanım vaat ediyor. Kaliteli bir ürün grubu olarak değerlendirilen Stanley termoslar etkili bir şekilde temizledikleri takdirde sağlıklı bir kullanım sunuyor.
Stanley termosun günlük temizliği için bir adet şişe temizleyici edinmelisiniz. Eğer şişe temizleyicinin yoksa uzun saplı bir fırça da kullanabilirsiniz. Hafif bir bulaşık deterjanı ve şişe temizleyici veya fırça aracılığıyla termosun her yerine temizlemelisiniz. Bu esnada ılık su kullanmaya özen göstermelisiniz.
Genel temizlik tamamlandıktan sonra hazırladığınız deterjanlı ılık su karışımını termos içerisine koymalı ve bir süre beklemelisiniz. 5 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulamalı ve temiz bir havlu ile silerek kurumaya bırakmalısınız.
Termoslar genellikle bardak şeklinde üretilseler de klasik bir çay ya da su bardağından daha uzun boyutlarda ölçülere sahipler. Bu durum temizlik esnasında bütün noktalara ulaşmayı zorlaştırabilir. Temmuz içinin etkili bir şekilde temizlenmesi için uzun saplı bir fırça veya şişe temizleyici kullanabilirsiniz.
Deterjanlı su ile termosunuzun içini çizmemeye dikkat ederek temizleme fırçaları ile iç temizliğini basit ve pratik şekilde yapabilirsiniz.
Termos temizliği yaparken pek çok kişi hafif bir deterjan tercih ediyor. Fakat bazı kullanıcılar daha doğal malzemelere yöneldikleri için deterjan yerine karbonat veya sirke de kullanabiliyor. Özellikle çıkmayan, zorlu lekeler bulunuyorsa karbonat ve sirke karışımı lekelerin giderilmesine yardımcı oluyor.
Termos temizliği için gerekli malzemelerin arasında ılık su, saplı bir sünger veya termos temizlemek için özel olarak üretilen fırçalar bulunuyor. Termosunuzun zaman içerisinde kararmasını ya da lekelenmesini engellemek için her kullanım sonrası temizlemeniz öneriliyor.
Termosunuzu temizlemek için deterjan tercih etmiyorsanız karbonat kullanabilirsiniz. Doğal malzemeler ile termos temizliği yapmak için;
· Termosun içerisine bir paket karbonatı dökmeli ve üzerine termos hacmi kadar sıcak su ilave etmelisiniz.
· Birkaç dakika boyunca karbonatın sıcak su içerisinde çözülmesini beklemeli ve ardından temizlik fırçasıyla hem iç hem de dış yüzeyi fırçalayarak temizlemelisiniz.
· Karbonat ile temizlik son bulduktan sonra bütün karbonat akana kadar temiz su ile termosu yıkamalısınız.
· Arınan termosu kuru bir bezle kuru zamanlı ardından kurumaya bırakmalısınız.
Doğal malzemeler ile termos temizliği özellikle deterjan alerjisi yaşayanlar için ideal. Böylelikle hem termosun muz daha temiz bir kullanıma sahip olur hem de deterjan kullanmanız gerekmiyor.
Gün içerisinde içtiğiniz çay ve kahve genellikle termos içerisinde kalacaktır. Eğer termos içerisinde bulunan sıvıyı dökerek temizlemezseniz, termos dibinde kalan sıvılar kokuya yol açabilir. Bu problemleri yaşamamak için mümkün olan en kısa süre içerisinde termos içerisinde bulunan sıvıyı dökmeli ve temizlemelisiniz.
Termos nasıl temizlenir sorusu özellikle temposunda rahatsız edici bir koku ile karşılaşanlar tarafından merak ediliyor. İçecekleri uzun süre sıcak ya da soğuk tutan ve kullanışlı bir ekipman olan termos, farklı malzemeler ile üretiliyor. Bazı durumlarda termosunuzu yıkamış olsanız bile kullanırken rahatsız edici bir koku ile karşılamanız muhtemel. Eğer termos kapağının temizliğine yeterli özen gösterilmezse küçük gözeneklerde gıda artıkları kalarak kokuya yol açabilir. Temizliğe rağmen geçmeyen kokuyu termos kapağını bir gece sıcak su içerisinde bekleterek giderebilirsiniz. Temizlik için kullanacağınız sirke de kokunun giderilmesinde yardımcı olabilir.